Брускети з сиром Dorblu, грушею та хамоном — справжня насолода смаком. Пікантність сиру з блакитною пліснявою гармонійно поєднується з лагідною солодкістю карамелізованої груші та пряністю хамону. Готується ця закуска надзвичайно просто, а смакує як ресторанна страва, що точно стане родзинкою вашої святкової вечірки, романтичної вечері чи просто домашнього частування.
Інгредієнти:
- 1 багет або чіабата
- 200 г сиру Dorblu Classic Käserei Champignon
- 100 г хамону
- 2 великі стиглі груші
- 1-2 ст. л. меду
- рукола або інша зелень (для прикраси)
- оливкова олія
- 50 г вершкового масла
- 20 г цукру
Спосіб приготування
- На сухій сковороді підсмажте скибки хліба з обох сторін до золотистої скоринки, попередньо змастивши їх олією.
- Помийте груші та наріжте невеликими слайсами.
- Розтопіть вершкове масло на сковороді. Додайте цукор, розмішайте до однорідної маси та помішуйте, поки він повністю не розтопиться. Викладіть грушу та карамелізуйте по декілька хвилин з кожного боку.
- Сир Dorblu наріжте невеликими скибками.
- Почергово викладайте на хліб хамон, грушу та сир Dorblu. Додайте декілька крапель меду, прикрасьте зеленню. І вуаля!
Додаткові поради:
Не пересушуйте хліб — він має залишитися м’яким всередині. Використовуйте стиглі сорти груш (на зразок Конференції, Лукас або Коміс) — їхній смак ідеально поєднується з рештою компонентів страви.
Викладіть готові брускети на велику, красиву тарілку. Можете додати кілька гілочок розмарину або гранатових зерен для декору. Подавайте закуску одразу після приготування, щоб сповна насолодитися поєднанням смаків та текстур.
«Блакитне золото»: цікаві факти про Dorblu
Dorblu — знаменитий німецький сир із понад столітньою історією та унікальним смаком, який гармонійно поєднує в собі ніжність, пряність та гостроту. Технологія й рецептура цього сиру тримаються в суворій таємниці. Відомо лише, що для виробництва Dorblu використовують виключно молоко з Баварії.
Dorblu чудово доповнить будь-які кулінарні експерименти, починаючи від салатів і завершуючи десертами. Без перебільшення: кожна страва, до якої ви додасте цей сир з благородною блакитною пліснявою, отримає неповторний смак.
Dorblu особливо цінний для вегетаріанців, адже під час його виробництва використовують мікробіологічний сичужний фермент нетваринного походження. А ще він безлактозний, що робить його відмінним вибором для широкого кола людей.
Дізнайтеся прості рецепти неперевершених страв з Dorblu у нашій спецтемі.